کلستریدیوئیدس دیفیسیل

تأیید نخستین درمان با استفاده از پیوند مدفوع در آمریکا

به گزارش زیستنا به نقل از NewScientist، دارویی به نام ربیوتا (Rebyota) نخستین محصول پیوند مدفوع است که برای استفاده به‌وسیله سازمان غذا و داروی ایالات‌متحده (FDA) تأیید شده است. این درمان را شرکت سوئیسی فرینگ فارماسوتیکالز (Ferring Pharmaceuticals) ابداع کرده است. این درمان از مدفوع اهدایی انسان برای جلوگیری از عفونت‌های مکرر کلستریدیوئیدس دیفیسیل (Clostridioides difficile) یا به‌اختصار CDI در بزرگ‌سالان استفاده می‌کند.

هرساله در ایالات‌متحده بین ۱۵ هزار تا ۳۰ هزار نفر جان خود را به دلیل ابتلا به عفونت کلستریدیوئیدس دیفیسیل از دست می‌دهند. این عارضه زمانی رخ می‌دهد که میکروبیوم روده اغلب به‌وسیله آنتی‌بیوتیک‌ها از بین می‌رود و این شرایط به باکتری C. difficile اجازه تکثیر می‌دهد. این باکتری سمی را تولید می‌کند که سبب بروز علائمی شامل اسهال، درد شکم، تب و حتی نارسایی اندام می‌شود. تا ۲۵ درصد از افراد پس از نخستین عفونت C. difficile، عفونت‌های مکرر را تجربه می‌کنند و از سوی دیگر گزینه‌های درمانی برای این عارضه محدود هستند.

ربیوتا درمانی با یک دوز است که از طریق رکتوم (Rectum) تجویز می‌شود. در این روش درمانی ابتدا درمان آنتی‌بیوتیکی برای بهبود عفونت کلستریدیوئیدس دیفیسیل در افراد مبتلا تجویز می‌شود. سپس برای بازگرداندن تعادل باکتری در روده این اشخاص از مدفوع اهدایی انسان استفاده می‌شود.

طی کارآزمایی هشت‌هفته‌ای روی ۲۶۲ بزرگ‌سال مبتلا به عفونت کلستریدیوئیدس دیفیسیل مکرر، ربیوتا از بروز عفونت‌های آتی در نزدیک به ۷۱ درصد موارد جلوگیری نمود، درصورتی‌که بروز عفونت‌های آتی در کمتر از ۵۸ درصد از افرادی که دارونما دریافت کردند متوقف شد.

بر اساس بیانیه‌ای که FDA منتشر کرده است، اهداکنندگان و مدفوع آن‌ها از نظر عوامل بیماری‌زا غربالگری می‌شوند، بااین‌وجود همچنان خطر عفونت با ربیوتا وجود دارد. بنا بر اعلام FDA، ربیوتا ممکن است حاوی مواد حساسیت‌زای غذایی باشد، اگرچه بر اساس شواهد فعلی مشخص نیست که آیا این موضوع می‌تواند واکنش آلرژیک ایجاد کند یا خیر.

پیتر مارکس (Peter Marks)، مدیر مرکز ارزیابی و تحقیقات زیستی سازمان غذا و دارو، در بیانیه‌ای اظهار داشت: «اقدام امروز به‌عنوان نخستین محصول میکروبیوتای مدفوعی مورد تأیید FDA، نشان‌دهنده نقطه عطفی مهم است.»

هرچند پزشکان می‌توانند پیوند مدفوع را برای درمان عفونت کلستریدیوئیدس دیفیسیل مکرر و سایر بیماری‌ها انجام دهند، FDA این روش را تجربی در نظر می‌گیرد و مادامی‌که اهداکنندگان و مدفوع مورد استفاده آن‌ها از نظر بیماری‌های عفونی غربالگری شوند، نظارت اندکی بر این روش دارد.

ساحیل خانا (Sahil Khanna) در مایو کلینیک در مینه‌سوتا می‌گوید: «این مرز جدیدی در پزشکی است، ما تازه در ابتدای یادگیری چگونگی تأثیر میکروب‌ها بر سلامت و بیماری هستیم و تأیید این درمان به ما کمک خواهد کرد تا درمان‌های مبتنی بر میکروبیوم را در بیماری‌هایی فراتر از C. difficile مطالعه کنیم.»

منبع: NewScientist

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.