تعداد مورچه‌های روی زمین

چند مورچه روی زمین وجود دارد؟

به گزارش زیستنا به نقل از Phys.org، بر اساس مطالعه‌ای جدید دست‌کم ۲۰ کوادریلیون (Quadrillion)، یعنی ۲۰ میلیون میلیارد، مورچه روی زمین وجود دارد. بر اساس این مطالعه، حتی این رقم سرسام‌آور نیز احتمالاً جمعیت کل این حشرات را که بخشی ضروری از زیست‌بوم‌های سراسر جهان هستند، کمتر از میزان واقعی تخمین می‌زند.

تعیین جمعیت جهانی مورچه‌ها برای اندازه‌گیری پیامدهای تغییرات در زیستگاه آن‌ها از جمله تغییرات ناشی از تغییرات اقلیمی اهمیت دارد.

مورچه‌ها نقش مهمی در زیست‌بوم‌ها دارند. آن‌ها دانه‌ها را پراکنده می‌کنند، میزبان گروهی از موجودات هستند و در نقش شکارچی یا طعمه عمل می‌کنند.

برخی از مطالعات پیش‌ازاین تلاش کرده بودند تا جمعیت جهانی مورچه‌ها را تخمین بزنند، اما به تعداد بسیار کمتر از ۲۰ کوادریلیون رسیده بودند.

پژوهشگران برای این تلاش جدید ۴۶۵ مطالعه را تجزیه‌وتحلیل کردند. این مطالعات تعداد مورچه‌ها را به‌صورت محلی در هر منطقه اندازه‌گیری کرده بودند. نتایج این مطالعه در ژورنال Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) منتشر شده است.

این مطالعات از دو روش استاندارد استفاده کرده بودند: ایجاد تله‌هایی که طی دوره زمانی معینی مورچه‌های در حال عبور را می‌گیرند، یا تجزیه‌وتحلیل تعداد مورچه‌ها روی یک تکه برگ مشخص روی زمین.

بررسی‌ها در تمامی قاره‌ها انجام شده است، بااین‌حال از برخی مناطق مهم از جمله آفریقای مرکزی و آسیا، اطلاعات اندکی وجود داشت یا اصلاً اطلاعاتی وجود نداشت.

به همین دلیل است که این مطالعه ذکر می‌کند: «فراوانی واقعی مورچه‌ها در سطح جهان احتمالاً به‌طور قابل‌توجهی بیشتر از میزان تخمین زده شده است.» در ادامه این مطالعه آمده است: «بسیار مهم است که ما این شکاف‌های باقیمانده را پر کنیم تا به تصویری جامع از تنوع حشرات دست‌یابیم.»

بیش از ۱۵۷۰۰ گونه و زیرگونه نام‌گذاری شده از مورچه‌ها در سرتاسر کره زمین یافت می‌شوند و احتمالاً به همین تعداد از آن‌ها باقی مانده‌اند و هنوز توصیف نشده‌اند.

اما نزدیک به دوسوم آن‌ها تنها در دو نوع زیست‌بوم جنگل‌های استوایی و ساوانا یافت می‌شوند.

بر اساس تعداد تخمینی مورچه‌ها، به نظر می‌رسد که کل زیست‌توده جهانی آن‌ها ۱۲ مگاتن کربن خشک باشد. این میزان بیش از پرندگان و پستانداران وحشی با یکدیگر و ۲۰ درصد انسان‌ها است.

پژوهشگران قصد دارند تا در آینده عوامل محیطی مؤثر بر تراکم جمعیت این موجودات کوچک را مطالعه کنند.

منبع: Phys.org

Journal Reference:
Schultheiss, Patrick, Sabine S. Nooten, Runxi Wang, Mark K. L. Wong, François Brassard, and Benoit Guénard. “The Abundance, Biomass, and Distribution of Ants on Earth.” Proceedings of the National Academy of Sciences ۱۱۹, no. 40 (October 4, 2022): e2201550119. https://doi.org/10.1073/pnas.2201550119.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.