تاثیر رژیم غدایی با کالری محدود شده بر پروتئین مرتبط با پیری

کم کردن دریافت کالری سبب کاهش پروتئین مرتبط با پیری می‌شود

به گزارش زیستنا به نقل از Yale University، پژوهشگران دانشگاه ییل (Yale University) در مطالعه‌ای جدید، نشان دادند که محدودیت متعادل در کالری دریافتی در افراد، تولید پروتئینی به نام SPARC را کاهش می‌دهد. کاهش این پروتئین در ادامه التهاب مضر را مهار کرده و سلامت را در سالمندان بهبود می‌بخشد. آن‌گونه که این محققان در ژورنال Immunity گزارش کرده‌اند، این امر می‌تواند برای افزایش طول دوره سلامت انسان مدنظر قرار گیرد.

ویشوا دیپ دیکسیت (Vishwa Deep Dixit) استاد ایمونوبیولوژی و پزشکی تطبیقی و مدیر مرکز تحقیقات پیری ییل (Yale Center for Research on Aging) این پژوهش را هدایت کرده است. این مطالعه به دنبال مطالعه‌ای منتشر شده است که در آن مزایای کلیدی کاهش متعادل کالری بر سلامت در انسان شناسایی شده بود.

دیکسیت و همکارانش در مطالعه جدید، داده‌های یک کارآزمایی بالینی را تجزیه‌وتحلیل کردند که بودجه آن به‌وسیله انستیتو ملی بهداشت تأمین شده بود. در این کارآزمایی که به‌عنوان ارزیابی جامع اثرات بلندمدت کاهش دریافت انرژی (Comprehensive Assessment of Long-term Effects of Reducing Intake of Energy) یا به‌اختصار CALERIE شناخته می‌شود، تعدادی از شرکت‌کنندگان کالری دریافتی خود را به مدت دو سال به میزان ۱۴ درصد کاهش دادند، درحالی‌که برخی دیگر طبق معمول غذا خوردند. سپس پژوهشگران اثرات بلندمدت این کاهش در سلامت را دنبال کردند.

دیکسیت و همکارانش به‌طور ویژه، داده‌های کارآزمایی را با هدف شناسایی مولکول‌هایی تجزیه‌وتحلیل کردند که مسئول اثرات مثبت کاهش کالری هستند و می‌توانند اهدافی درمانی باشند.

محققان با جستجوی تغییرات ژنتیکی در بافت چربی شرکت‌کنندگان پس از یک و دو سال دریافتند که افرادی که کالری کمتری مصرف کردند، مقدار کمتری از پروتئینی موسوم به Secreted Protein Acidic And Rich In Cysteine یا به‌طور مختصر SPARC دارند. این پروتئین با بروز چاقی، دیابت و التهاب ارتباط دارد.

دیکسیت گفت: «ازآنجایی‌که التهاب در افول مرتبط با پیری نقش بزرگی ایفا می‌کند، ما می‌خواستیم شناخت بهتری داشته باشیم که آیا اقداماتی برای طول عمر مانند محدودیت کالری، در کنترل التهاب و پاسخ‌های ایمنی از طریق SPARC عمل می‌کنند یا خیر.» بدین منظور، پژوهشگران برای کاوش عمیق‌تر در نقش SPARC در التهاب، تأثیر این پروتئین را بر سلول‌های ایمنی موش و سلامت موش بررسی کردند.

محققان دریافتند که SPARC با تبدیل کردن سلول‌های ایمنی ضد التهابی موسوم به ماکروفاژها به وضعیت پیش التهابی سبب ایجاد التهاب می‌شود. درعین‌حال، کاهش تولید SPARC به‌وسیله سلول‌های چربی در موش باعث کاهش التهاب، بهبود سوخت‌وساز و طولانی‌تر شدن دوران سلامت آن‌ها طی روند پیری شد.

به گفته دیکسیت، این یافته‌ها می‌تواند منجر به پیشگیری از افول ناشی از پیری شود.

او اضافه کرد: «ما اکنون شناخت بهتری داریم که چگونه SPARC با عمل روی ماکروفاژها بر التهاب و طول دوره سلامت تأثیر می‌گذارد.» وی ادامه داد: «و ممکن است هدف مفیدی برای القای مزایای سلامت محدودیت کالری، بدون نیاز به تغییر واقعی کالری دریافتی باشد.»

منبع: Yale University

Journal Reference:
Ryu, Seungjin, Sviatoslav Sidorov, Eric Ravussin, Maxim Artyomov, Akiko Iwasaki, Andrew Wang, and Vishwa Deep Dixit. “The Matricellular Protein SPARC Induces Inflammatory Interferon-Response in Macrophages during Aging.” Immunity ۵۵, no. 9 (2022): 1609-1626.e7. https://doi.org/10.1016/j.immuni.2022.07.007.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.