درگذشت دیوید بنت، نخستین فرد دریافت‌کننده پیوند قلب خوک اصلاح ژنتیکی شده

ویروسی خوکی دلیل احتمالی مرگ نخستین دریافت‌کننده پیوند قلب از خوک

مدتی پیش خبری هیجان‌انگیز و بسیار امیدبخش منتشر شد: برای نخستین بار قلب خوک به بیماری در حال مرگ پیوند زده شد. طی عملی، جراحان قلب خوک اصلاح ژنتیکی شده‌ای را به سینه مردی از مریلند پیوند زدند و این عمل به‌عنوان گامی بزرگ برای پیوند موفقیت‌آمیز اعضای حیوانات به انسان مورد استقبال قرار گرفت. در این فرایند خوک اهداکننده تحت ویرایش ژنی قرار گرفته بود تا از رد عضو پیوندی جلوگیری شود. اما متأسفانه وی که ۱۷ دی‌ماه ۱۴۰۰ (۷ ژانویه ۲۰۲۲) پیوند را دریافت کرده بود، دو ماه پس از عمل در ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ (۸ مارس ۲۰۲۲) درگذشت.

به گزارش زیستنا به نقل از LIVESCIENCE، مشخص شده است که ممکن است ویروسی خوکی در مرگ دیوید بنت (David Bennett) نخستین دریافت‌کننده قلب پیوندی از خوک نقش داشته باشد.

اکنون، بر اساس گزارش MIT Technology Review، دکتر بارتلی گریفیث (Bartley Griffith)، مدیر برنامه پیوند قلب در مرکز پزشکی دانشگاه مریلند که این پیوند را انجام داده است، فاش کرده است که DNA سیتومگالوویروس خوکی (Porcine cytomegalovirus) پیش از مرگ در بدن بیمار شناسایی شده است. سیتومگالوویروس خوکی ویروسی است که خوک‌ها را آلوده می‌کند.

به گزارش MIT Technology Review، گریفیث در وبیناری در مورد این پیوند گفت: «ما در شرف یادگرفتن چرایی مرگ وی هستیم.» این ویروس به گفته وی: «شاید آن بازیگری بود یا می‌توانست همان بازیگری باشد که کل ماجرا را آغاز کرد.»

درگذشت دیوید بنت، نخستین فرد دریافت‌کننده پیوند قلب خوک اصلاح ژنتیکی شده
دیوید بنت (David Bennett) پدر (در مرکز تصویر) پس از پیوند قلب. بنت به همراه پسرش دیوید بنت پسر (سمت چپ) و دکتر محمد محی‌الدین (Muhammad Mohiuddin)، مدیر برنامه پیوند از جانوران (Xenotransplantation) در مرکز پزشکی دانشگاه مریلند نشان داده شده‌اند (تصویر از مرکز پزشکی دانشگاه مریلند).

پزشکان بارها قلب خوک را از نظر این ویروس غربالگری کردند. بااین‌حال بنا به اظهارات منتشر شده در The New York Times، چنین آزمایش‌هایی تنها عفونت‌های فعال را متوجه می‌شوند و نه عفونت‌های نهفته را که در آن ویروس بدون تکثیر فعال در بدن «پنهان» می‌شود.

Times گزارش داد که ۲۰ روز پس از پیوند، آزمایش خون میزان اندکی از DNA سیتومگالوویروس خوک را در بدن بنت نشان داد. در ابتدا، پزشکان گمان کردند که این نتیجه می‌تواند خطایی آزمایشگاهی باشد. بااین‌حال، ۴۰ روز پس از پیوند، بنت بسیار بیمار شد و آزمایش‌ها نشان داد که میزان DNA ویروسی در خون وی افزایش یافته است.

سیتومگالوویروس خوکی ویژه خوک‌ها است و باور کلی آن است که این ویروس نمی‌تواند سلول‌های انسانی را آلوده کند. بااین‌وجود، ویروس ممکن است به‌طور ناگهانی و بدون کنترل در قلب خوک تکثیر شده باشد، بدون آنکه سیستم ایمنی جانوران بتواند این ویروس را سرکوب کند. بر اساس گزارش MIT Technology Review این مسئله ممکن است سبب آغاز پاسخی التهابی در بیمار شده باشد.

دکتر جی فیشمن (Jay Fishman)، مدیر مرکز پیوند در بیمارستان عمومی ماساچوست که در این عمل پیوند دخالت نداشته است به Times گفت: «آیا این در مرگ بیمار نقش داشته است؟ پاسخ بدیهی آن است که ما نمی‌دانیم، اما این مشکل ممکن است در خوب عمل نکردن کلی او نقش داشته است.»

به گزارش Times، برای جلوگیری از انتقال چنین ویروس‌هایی در پیوندهای حیوان به انسان در آینده، به آزمایش‌های غربالگری حساس‌تری روی حیوانات نیاز خواهد بود.

منبع: LIVESCIENCE

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.